ЧЕРНОБЯЛО И ЦВЕТНО СКАНИРАНЕ НА ЧЕРТЕЖИ

Копирен център Кадко разполага с 1 широкоформатен  черно-бял скенер и 4 широкоформатни цветни скенера.

Сканираме чертежи от формат А4, до 1067 мм. ширина, като максималния размер влизащ в скенера е 1100 мм. За по-широки оригинали (там където има възможност), предлагаме прегъване на оригинала и сканиране на отделните части със застъпване. Максималната резoлюция е 600 dpi. Максималната дебелина на оригинал, който може да премине през ролковата система е до 20 мм. Изходните формати са pdf, tif или jpg.

Вариантите за черно-бялото сканиране са или режим grayscale или адаптивен режим, при който се изчиства голяма част от паразитния фон, особено на по-стари чертежи. Този режим е предпочитан, в ситуации, когато получения файл ще се използва като подложка в AutoCAD или ще се изпраща по мейл.

Освен стандартните широкоформатни скенери, при които движението на оригинала през машината става в хоризонтална равнина, копирния център разполага и със специален скенер на Contex, където движението на оригинала e във вертикална посока. Този скенер е оптимално решение при сканиране на кадастрални карти с алуминиеви вложки.